ZØK

Infochefen

Zappling

Ända sedan Zappling var en pjuklarv har han varit fascinerad av maskiner och teknik och att dela med sig av denna kunskap har varit något av ett kall. Det sägs att han hälpte Arkimedes bygga sin skruv, daVinci att designa sin helikopter, von Braun med F1-motorn och Torvalds med en hel del kod. Efter alla dessa fantastiska åstadkommanden blev Zappling osäker, vad skulle han nu göra i livet när han redan åstadkommit allt? Han for till den mörkast pistade björnhålan och köldhålet i Norden där han inte hittade mer än resterna av en Bjärv och en övergiven gruva. Han bestämde sig för att han fått nog av modern teknologi och slog sig ner på fjället där han ägnade sig åt att odla rovor och gräva i de gamla gruvgångarna. Efter en tid började han få konstiga drömmar där ett skäggigt ansikte uppenbarade sig. Zappling tänkte inte mer på detta tills en dag i de gamla gruvgångarna hittade ett Z inristat i en gruvgång. Han blev fascinerad av bokstaven och dess uppkomst på väggen och medans han stod där och glajm hördes en röst eka i gångarna. Det var Pazcal som hittat Zappling på sin resa runt världen. Pazcal förklarade att han behövde Zapplings hjälp med ett mycket viktigt uppdrag. Zappling insåg att Pazcal måste vara ansiktet i drömmarna och hans kall tillbaka till civilisationen och följde Pazcal till Göteborg och den underbart grå sektionen Z där han sedan dess har verkat för att Z-Nollan ska få den bästa informationen tillgänglig, oavsett väder och omständigheter.

Övriga

Pazcal

Pazcal vaknade en tidig morgon med ett papper fasttejpat på pannan. På pappret gavs ett enormt uppdrag. Han skulle sätta ihop en grupp, en elitskara som skulle ta hand om och guida Nollan genom mottagningen på Chalmers. Han visste att det var en stor utmaning, men han var fast besluten om att lyckas. Efter många veckor av sökande, hittade Pazcal äntligen sina perfekta medlemmar. De var alla olika, men alla delade samma vision som honom och ville skapa världens bäzta mottagning. Pazcal visade sig vara en ledare som kunde inspirera. Skägget var en symbol för hans hängivenhet och beslutsamhet. Pazcal och hans grupp, nu kända som ZØK, var redo för att ta itu med allt som mottagningen kunde kasta på dem.

DanMarx

Landet är i kris, befolkningens fickor är tomma och møttagningen står på spel. Men Nollan har tur, för Dan-släktet har ett ess i rockärmen. Efter uppmaning från släkten lämnade han sina jämlikar i sticket för att bege sig till Johanneberg där hans nästa utmaning väntade. Det är mannen med planen, DanMarx, som ska sköta money-festen. DanMarx lever som han lär och han lär inte mycket. Ni förstår, han föddes med en silversked i mun, allt han ville ha fick han serverat. Det var inte förens mycket senare i livet på hans första långa resa som han förstod vikten av biljettsläpp. Men var försiktig Nollan, om du mycket peng i fickan har, DanMarx tar

ØxFørd

Inte bara näst znyggast, bäzt och vackrazt, ØxFørd är också en charmör och pengaälskare som är ansvarig för att samla in ALLA pengar till ZØK:s förfogande. Han är känd för sin förmåga att övertyga människor, och han är alltid på jakt efter nya företag. Men trots hans kärlek till pengar, så är ØxFørd även ute efter personlig vinning. Det är bara genom våld resten av hans kollegor kunnat förhindra hans arbete mot sina mål. Med ØxFørds insatser är ZØK väl rustade för att möta framtida utmaningar, och ZØK kan fortsätta sitt arbete att göra en positiv skillnad för våra fina Nollan.

Zkøll

Ända sedan världen var ung har Zkøll varit på jakt. Från gryning till skymning har han jagat. Den perfekta pastasalladen äro hans byte. Varje dag lagar han en pastasallad men varje dag blir han besviken för trots att den blir mer och mer gudomlig för varje portion så nöjer han sig ej. Hans strävan efter perfektion ledde honom en dag till ZØK där han tog upp manteln av Øhlchef. I ZØK är han en konstnär och Nollans mun är hans duk, för så länge Zkøll är Øhlchef kommer pastasalladen regna och øhlen flöda. Nollan kommer ej bli besviken.

TøfHu

Är Nollan i behov av en kram? Då har Nollan hittat rätt! Det sägs att TøfHu, vår terepeut, ger campus bäzta kramar. Men hon hjälper också till med annat som behövs. Känner Nollan sig ledsen, har svårt att hitta hem eller bara vill hålla någon i handen till första föreläsningen? Då finns TøfHu där för Nollan! Legenden om TøfHus bakgrund är omtalad. Ursprungligen befann hon sig med sin tvilling Yatzy, men bestämde sig att ge sig av på egen hand. Hon for till de fruktbara slätterna vid Asiens västkust, där sojan växer som bäst, Slipad av sojamjölken och mineralsalterna till att bli den ultimata kramisen. Men nu har TøfHu och hennes tvilling hittat tillbaka till varandra och tillsammans tagit sig an att hjälpa Nollan. TøfHu tillsammans med sin kompanjon TempeHu, har de aldrig misslyckats med att hjälpa en Nollan i nöd.

Yatzy

Är Nollan sugen på att göra något roligt? Då har Yatzy alltid en lek för Nollan redo. De bästa Yatzy vet är att få se Nollan ha roligt, därför har han uppfunnit Nolluppdragen. Den mytomspunna Yatzys ursprung är precis som sin tvilling TøfHu legendarisk. Han uppfostrades från början med TøfHu men försvann sen in i spelens skogar, han stannade där länge tills han en dag kom vandrandes ut ur skogen med näven knuten runt ett par tärningar. Sen den dagen är Yatzy känd för sina legendariska spel och lekar. Vill Nollan hålla Yatzy på bra humör bör Nollan därför utföra sina heliga Nolluppdrag enligt de instruktioner de får av honom.

Bambi

I ZØK är det tradition att spara det bäzta och vackrazte till sist, vilket såklart gäller även i år. Bambi växte upp inne i de djupa skogarna där hon redan vid ung ålder började ristade in sina romaner på stenar och träd. En vinter skrev Bambi bland annat en självbiografi på isen i skogen. Dessvärre hittades skriften av någon annan, förvrängdes och namnet på författaren ändrades. Sedan filmatiserades och blev en välkänd klassiker (som du givetvis bör känna till). När Bambi fick frågan av Pazcal att hjälpa de i ZØK var det inget snack om saken. Även om man lägger ihop alla andra i medlemmar i ZØK så går det inte att matcha Bambis medfödda talanger. Därför var det en självklarhet att Bambi fick det näst viktigaste uppdraget av dem alla (efter att bygga hemsidan), att författa modulen. Varje vardagsmorgon under de två första mottagningsveckorna kommer Bambi hjälpa Nollan att komma igång på morgonen med sin utomordentliga morgongympa. Det vill Nollan inte missa!